Povestea calatoriei Ecaterinei in Mauritius – Otentik like a local experience

Povestea calatoriei Ecaterinei in Mauritius – Otentik like a local experience

[vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”9901,9900,9899,9898,9897,9896″ img_size=”788×400″][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]La sfârșit de noiembrie – început de decembrie 2018, echipată cu spiritul critico-analitic al unui veritabil agent de turism marca Fresh Holidays :-D, am pornit să testez pe propria piele bine-cunoscutele atribute ale insulei Mauritius dintre care voi aminti doar: plajele cu nisip fin, apele turcoaz, mixul cultural și gastronomic, vremea însorită și atmosfera garantată de vacanță.

 

De menționat că oportunitatea de familiarizare cu frumusețea și, mai ales, specificul și coloritul local al insulei paradisului a fost oferită de către partenerii noștri din cadrul lanțului hotelier Attitude Mauritius.

 

Colegii din echipa Attitude au celebrat 2 evenimente importante în 2018, bifând inspirat și cu elan importante realizări ale primului deceniu de activitate hotelieră și diseminând aceste succese în cadrul celei de-a treia ediție „Like a local” în care am luat parte.

 

Proiectul live „like a local” este o creație inedită a echipei de marketing a lanțului Attitude care a dat naștere unui mix de experiențe intense pentru membrii selectați ai agențiilor de turism colaboratoare. La această ediție au participat circa 70 de reprezentanți din diverse țări pe care energia locului, dar mai ales autenticitatea creativă și aplicată a probelor i-a transformat pentru o perioada de 5 zile în mauritieni dornici de „live and party like a local”, dar să o luăm cronologic.

 

Am ajuns în aeroportul din Mauritius după 11 ore (și un pic) de zbor din Paris. După trecerea rapidă a formalităților vamale – control pașapoarte cu ștampila de colecție în documentul de călătorie – și ridicarea bagajelor, am fost preluată pentru transfer la hotelul Ravenala Attitude 4* – spațiul de cazare și oaza de distracție pentru petrecerile de seară din cadrul programului, dintre care voi aminti: BBQ party, White Pool Party și Gala Dinner. Având în vedere că o poză transmite mesajul mai bine decât o înșiruire de cuvinte, te las să descoperi atmosfera din cadrul acestor evenimente, atașând doar câteva fotografii.

 

Urmele de oboseală și lipsă de somn au dispărut imediat ce am luat-o din loc cu mașina. Schimbul rapid al peisajelor – dealuri înverzite, câmpuri cu trestie de zahăr, șosele impecabile, curățenie exemplară – nu făceau decât să încânte privirea și să activeze starea de profund entuziasm.

 

După ce am ajuns la hotelul Ravenala, unde am fost întâmpinați cu căldură de către membrii familiei Attitude, am avut puțin timp la dispoziție pentru a ne pregăti să ne delectăm cu viața de localnic. A fost o competiție pe echipe – pe viațăăă și pe moarteee, glumesc – axată pe petrecerea unui timp de calitate într-o ambianță prietenoasă, fiind compusă din mai multe probe în care:

  • am gătit tradiționalul și deliciosul chicken curry. Îți dezvălui unul din importantele secrete bucătărești: adaugă cât mai multe condimente și lasă aromele să se întrepătrundă 😉
  • am colindat și am imortalizat scene autentice de pe străzile capitalei Port Louis în cadrul unui foto-tur gastronomic unde am descoperit street foodul diversificat, cu un mix de influențe ale bucătăriilor africană, indiană, chineză și creole.

 

De altfel, creația culinară street food mauritiană este considerată a fi printre cele mai bune mâncăruri stradale la nivel mondial – te invit să o descoperi și să te convingi de veridicitatea acestei informații;

  • am practicat sporturi pline de adrenalină – plimbare competitivă cu kayakul și pariuri pe curse de cai.

Aș vrea să subliniez că mauritienii sunt fani împătimiți ai acestui sport, iar din poveștile localnicilor am aflat că sunt oameni care pariază chiar și câteva salarii. De aceea, se întâmplă uneori ca finalul unei curse să ia o coloratură dramatică, în special când favoritul ales nu se numără în lista câștigătorilor.

 

Lăsând, însă, parantezele la o parte, în cazul în care sunteți curioși, România și, respectiv, agenția de turism Fresh Holidays au fost reprezentate excelent la concursurile descrise mai sus – așadar, prilej de mândrie națională – iar la cursa de cai nu am câștigat bani, dar am dobândit experiență 😀

 

În afara probelor bifate, în care am învățat să trăim și să vedem viața prin ochii localnicilor, seara ne aștepta o încercare și mai grea – să ne distrăm ca un mauritian adevărat.

 

Aici, recunosc că toți concurenții s-au prezentat ireproșabil, în special după câteva duște de rom la activ. De altfel, după testări prelungite, majoritatea membrilor grupului de control (printre care și subsemnata) au ajuns la concluzia ca vanilla rum este cel mai bun și lovește direct la corazon, mai ales dupa ce am aflat impresionanta poveste că scorțișoara este la fel de scumpă ca aurul, diamantele sau drogurile. Dar să știi că aștept cu interes clasamentul și feedbackul tău cu privire la tipurile de rom degustate și preferate! J

 

Ah da, să revenim! Totuși, a fost o deplasare în interes de serviciu și trebuie să vă prezint cât de dificilă este viața de agent de turism catapultat din frig și iarnă într-o țară exotică:

1) căldură mare, mon cher! un soare necruțător de arzător și dătător de un bronz de invidiat;

2) mâncare cu specific local – variată, condimentată și asezonată cu un mix de mirodenii – deci, kilogramele în plus sunt asigurate;

3) cazare într-un resort de 4* în camere imense, curate, cu terasă privată, împrejmuite de verdeață și de cântecul senin al păsărilor, care te invită la momente de relaxare meditativă;

4) respirația liniștită și binevoitoare a oceanului Indian, care se gudură la picioarele tale;

5) plimbări cu catamaranul în regim VIP – cu multă distracție la bord, peisaje fantastice, sesiuni de snorkeling și un staff excepțional.

 

Mmmmm, ce colecție de amintiri frumoase și rupte parcă din poveste… <3

 

Trebuie să recunosc că programul a fost destul de intens, dar excelent organizat. Am vizitat hotelurile din cadrul lanțului Attitude – proprietăți centrate pe oferirea serviciilor de calitate și împărtășirea componentei autentice locale – Otentik Attitude – activități ale unui produs complex axate în principal pe trăirea unor experiențe autentice locale și culturale mauritiene și descoperirea gastronomiei creole.

 

Toate hotelurile de 3 si 4* ale acestui lanț dispun de câte un restaurant, care oferă o incursiune gustativă în autenticitatea bucătăriei locale, ce poartă denumirea de Kot Nou. De asemenea, proprietățile sunt dotate cu gherete unde poți gusta mâncarea stradală mauritiană – tabaji. Pentru amatorii de shopping există mici piețe – bazar – în care localnicii vând produse autentice, confecționate manual din materiale de producție 100% locale. Iar pentru a simți și mai bine cultura și energia locului, în cadrul aceluiași concept Otentik, ai ocazia de a experimenta și a cunoaște mai bine localnicii savurând o cină împreună cu aceștia.

 

De exemplu, în cadrul programului în care am participat eu și gașca veselă (agenți de turism din Europa) am avut șansa să descoperim îndeaproape traiul și tradițiile unei familii de indieni mauritieni. Am început să ne cunoaștem prin practicarea unor tehnici de gătit a unui sos indian tradițional prin mărunțirea ingredientelor acestora pe pietre; ne-am apropiat, gustând din feluri de mâncare variate, condimentate cu povești despre festivaluri și diverse practici tradiționale, precum Holi, Diwali, Maha Shivaratri, ceremonia indiană nupțială ș.a.; ne-am distrat sub ritmul muzicii sega, iar pe final și al dansului bollywood, perfect concertat de către gazda primitoare.

 

Concluzia la care am ajuns după aceste zile de trai ca un localnic este că Mauritius este un spațiu idilic în care te simți cu-adevărat binevenit și răsfățat atât pe teritoriul complexului hotelier, cât și în afara acestuia.

 

În caz că vrei să faci cunoștință cu versiunea demo a paradisului pe pământ, consultanții Fresh Holidays îți stau cu drag la dispoziție cu kitul personalizat pentru vacanța ta în insula Mauritius J[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Cele mai indragite de catre clientii nostri

Vreau oferta personalizata

Iti putem propune cea mai buna varianta. Luam in calcul peste 40 de criterii cand generam oferta. Nu ne crede pe cuvant! Citeste povestile

Vreau oferta personalizata

Vreau oferta