Cele mai inedite experiențe virtuale de călătorie de care te poți bucura în timp ce #StaiAcasă

Cele mai inedite experiențe virtuale de călătorie de care te poți bucura în timp ce #StaiAcasă

Cele mai inedite experiențe virtuale de călătorie de care te poți bucura în timp ce #StaiAcasă

 

Pe măsură ce pandemia Covid-19 se intensifică, a rămâne în siguranță înseamnă a sta acasă. Și cum cele mai mari galerii de artă, muzee, tururi și parcuri s-au închis temporar, este dificil să rămâi pozitiv atunci când simți că lumea își închide porțile. Cu toate acestea, distanțarea socială și izolarea nu înseamnă că trebuie să încetăm să explorăm. Din fericire, există mii de experiențe și tururi virtuale pentru a ne alimenta nevoia de explorare.

Datorită proiectului Google Arts and Culture, peste 2500 de locuri din întreaga lume sunt disponibile pentru a fi vizualizate online, plus multe alte instituții găzduiesc tururi virtuale. De la explorarea Galeriei Uffizi din Florența la turul Machu Picchu din Peru – hai să ne reunim ca o comunitate globală de exploratori. Iată lista noastră cu unele dintre cele mai bune experiențe de călătorie virtuală pe care să le încercați în această săptămână …

  • Faceți un tur al unui parc național american

Parcurile naționale din SUA s-ar putea să se închidă, dar asta nu înseamnă că nu mai puteți observa peisajele lor unice. Multe dintre ele  oferă tururi virtuale, așa că fie că vă place să explorați cerul de noapte în Parcul Național Bryce Canyon din Utah, să faceți un tur în Parcul Național al Vulcanilor din Hawaii sau chiar să vă aventurați pe fiordurile din Kenai – Parcul Național al Fiordurilor din Alaska, totul este posibil din sufragerie!

  • Explorați unele dintre cele mai uimitoare locuri din America Latină

Dor de aventură? Nu vă faceți griji – avem pentru voi cele mai cool videoclipuri 360 °. Explorați locul sacru Machu Picchu din Munții Anzi, admirați puternica cascadă Iguazú, ce se învecinează cu Brazilia și Argentina, și îndreptați-vă apoi spre Rio de Janeiro.

  • Relaxați-vă cu un livestream din natură

Dacă, la fel ca noi, te simți copleșit, iată o amintire a frumuseții lumii naturale. Camerele în direct din Explore oferă tuturor posibilitatea de a urmări live animale sălbatice uimitoare – inclusiv elefanți care se răcoresc prin Africa de Sud, gorile care se joacă în Congo și vulturi care cuibăresc prin SUA. Porniți un astfel de livestream, cuibăriți-vă cu o cană de ceai și relaxați-vă.

  • Plimbați-vă prin orașele voastre preferate

De la Observatorul Griffith din Los Angeles până la iconica piață alimentară Kuromon Ichiba din Osaka, Wind Walk are o serie întreagă de excursii de mers pe jos pentru a ne ajuta să evadăm. Și mai bine, videoclipurile sunt înregistrate cu audio – așa că purtați căști pentru a simți cu adevărat sunetul înconjurător.

  • Marele Zid Chinezesc

Cu o istorie de 2.000 de ani – zidul a fost construit în timpul dinastiei Ming între secolele XIV și XVII și se întinde pe 3.000 de mile în nordul Chinei, Marele Zid este absolut de neratat. Din fericire, China Guide oferă un tur virtual.

  • Faceți un tur al centrelor de cercetare NASA

Apel către toți iubitorii spațiului cosmic, NASA oferă tururi virtuale în centrul lor de cercetare Langley din Virginia, astfel încât să poți să te plimbi prin laboratoarele de cercetare și chiar să participi la o simulare de zbor. Aplicația The Space Center Houston oferă tururi virtuale, videoclipuri și povești audio despre explorarea spațiului.

  • Explorați suprafața lui Marte cu imagini 360 °

Și dacă doriți să vă aventurați și mai mult, consultați experiența de călătorie virtuală a lui Access Mars, unde puteți călători pe planeta roșie pe Curiosity Rover.

  • Cuceriți Muntele Everest (cu ajutorul VR)

Ai visat întotdeauna să urci pe cel mai înalt vârf din lume? Această experiență virtuală vă permite să urmăriți câteva călătorii epice prin ochii a 18 exploratori. Începând de la basecamp, veți urca prin Khumbu Icefalls, Lhotse Face, Hillary Step și, în cele din urmă, ultima porțiune până în vârf.

(Pentru unele dintre călătorii, veți avea nevoie de o cască Oculus Rift, un HTC Vive sau vizualizatorul VR Google).

  • Vizitați The Metropolitan Museum of Art, New York

Casă a peste 2 milioane de lucrări de artă plastică, The Met se află pe lista tuturor vizitelor din New York City. O veste bună pentru noi este că site-ul lor web are o colecție uriașă online, cu tururi virtuale ale celor mai legendare piese ale unor artiști precum Vincent van Gogh și Jackson Pollock, ceea ce o face una dintre cele mai bune experiențe de călătorie virtuală de încercat chiar acum.

  • Explorați Muzeul Vaticanului

Ușile fizice pot fi închise, dar încă putem explora Vaticanul. Cu o colecție uimitor de extinsă, pe care Papii au tratat-o cu atenție extremă ​​de-a lungul secolelor, ar fi nepoliticos să nu aruncăm o privire asupra turului lor de călătorie virtuală prin exponatele muzeului, inclusiv Capela Sixtină.

Doar pentru că suntem blocați acasă, nu înseamnă că nu putem continua să explorăm și să ne planificăm următoarea călătorie – va veni și vremea ei! Rămâneți în siguranță, #stațiacasă și continuați să explorați.

Articol preluat de pe contiki.com.

Cele mai indragite de catre clientii nostri

Vreau oferta personalizata

Iti putem propune cea mai buna varianta. Luam in calcul peste 40 de criterii cand generam oferta. Nu ne crede pe cuvant! Citeste povestile

Vreau oferta personalizata

Vreau oferta