De ce este smart sa investesti in aceasta perioada, in turism

De ce este smart sa investesti in aceasta perioada, in turism

Cum am salvat vacantele turistilor Fresh Holidays, in primele 2 luni din era lui Covid-19

Si de ce este smart sa investesti acum in turism.

Acest articol este structurat in 2 parti :

  1. Cum a aratat viata noastra la Fresh Holidays in primele 2 luni de cand a inceput nebunia cu pandemia de coronavirus si cum am salvat vacantele turistilor in aceasta perioada. Citeste prima parte aici.
  2. De ce este poate cel mai bun moment sa investesti in turism, in calatorii in general.

Daca ati citit deja prima parte parte, atunci ati aflat deja cum au reactionat turistii nostri si ce masuri am luat pentru a salva vacantele lor si ati vazut si mesajele de multumire pe care le-am primit in aceste prime 2 luni. Daca inca nu l-ati citit, aveti link-ul, mai sus. Merita!

In partea a doua, vreau sa va dau si cateva sfaturi si sa va prezint motivele pentru care, credem noi, ca e un moment bun sa investeti in turism.

Care este perioada in care oamenii de succes investesc si unde investesc acestia?

  • Pai in general, cand pica actiunile pe bursa,cine are posibilitatea cumpara actiuni. Nu?
  • Cand e criza, oamenii care au posibilitatea investesc in domeniile aflate in criza, in domeniile cele mai afectate, pentru ca atunci preturile sunt mici, conditiile mai flexibile si profitabilitatea mare in viitor, cand va creste criza.

In acest moment, industria cea mai lovita de criza este turismul. Atunci, de ce sa nu investesti intr-o calatorie?

Stiu, poate suna absurd – pai cum sa investesc eu in calatorii cand tocmai ce n-am mai putut pleca in vacanta din cauza crizei coronavirus si nici nu stiu cand voi putea pleca in viitoarea vacanta? Cum sa dau banii pe vacante cand habar nu am cand voi putea calatori?

Pai hai sa luam de exemplu urmatorul scenariu, cu posibile dileme si solutii:

Ce ai de pierdut daca rezervi acum o vacanta?

Pai daca rezerv acum, cine stie daca voi putea sa calatoresc…

Ok, sa presupunem ca ai rezervat o vacanta in Mauritius pentru luna octombrie, sau in alta parte sau in alta luna. Sa presupunem ca situatia la toamna este asemanatoare situatiei actuale si nu mai poti calatori.

Care e cel mai rau lucru care se poate intampla?

Pai, nu mai plec, pierd banii, etc.

Tocmai am prezentat in prima parte (click pentru a accesa), modul in care am salvat vacantele pana acum.

Chiar in situatia in care nimeni nu prea stia ce sa faca am gasit solutii optime pentru toata lumea, fara stress si batai mari de cap.  Practic, tot ce se poate intampla mai rau, este sa nu mai poti calatori atunci din motivele generate de coronavirus, situatie in care in cel mai “rau” caz, vei primi aceleasi solutii sau unele poate chiar mai bune decat cele care s-au gasit pentru rezervarile afectate in aceasta perioada. Pentru ca deja cu noi avem experienta cu aceasta situatie si stim ce putem sa facem ca sa va ajutam. Deci, eventual muti calatoria la anul.

Deci, ce risti? Pai nimic mai mult decat ai riscat atunci cand ai rezervat vacanta in care tocmai nu ai mai plecat.

Si totusi de ce merita sa rezerv in aceasta perioada o viitoare calatorie si sa nu astept mai bine un last minute?

Pai, cu riscurile am lamurit situatia, cred. Acestea sunt practice minime. Imagineaza-ti ca faci practic o investitie, in ceva ce se va intampla, dar nu esti sigur/sigura 100% ca se va intampla fix in acel moment programat.

 

Top 5 avantaje si beneficii de care te bucuri daca rezervi o vacanta in aceasta perioada si de care nu te vei mai bucura in viitor pentru ca totul se va schimba.

Avantajele si beneficiile sunt mult mult mai mari acum decat atunci cand ai rezervat vacanta in care nu ai mai putut pleca deja. Iata doar cateva dintre aceste avantaje si motive pentru are chiar merita sa te orientezi acum pentru o viitoare calatorie:

  1. Pretul biletelor de avion si flexibilitatea

Preturile biletelor de avion sunt foarte bune in aceasta perioada, pentru ca se incearca deblocarea si toate companiile incearca sa genereze incasari.

Mai tarziu, cand lucrurile se vor ma stabiliza, preturile vor creste foarte mult pentru ca aceste companii vor trebui sa recupereze pierderile din aceasta perioada. Daca se mai impun si restrictii de distantare sociala, atunci vor creste si mai mult pentru ca avioanele vor fi ocupate maxim in proportie de 30 sau 50%.

In mod normal, nu ai putea sa faci schimbari sau modificari unui bilet de avion in clasa economy, poate doar cu costuri suplimentare. Acum insa, toata lumea e intelegatoare si sunt politici de ajutor disponibile si companiile aeriene fac tot ce pot pentru a nu pierde pasagerii.

  1. Agentiile de turism locale – partenerii nostri

Cu totii au inceput sa trimita mailuri cu conditii flexibile de plata, cu beneficii suplimentare, costuri mai mici pentru excursii, transferuri, etc, pentru a stimula revenirea turistilor

  1. Hotelierii

Hotelierii sunt primii care au inceput sa ofere conditii flexibile in caz de anulare, preturi preferentiale – in multe preturile s-au plafonat pentru 2021 la nivelul celor din 2020 si chiar au scazut pe alocuri – tocmai ce am primit oferte de exemplu pentru familii cu copii, in care copiii nu achita nimic si tot felul de beneficii suplimentare. Pentru luna de miere / nunta la fel. O multime de oportunitati si beneficii care apar zi de zi, din partea hotelierilor din toate destinatiile in care operam noi, pentru a ajuta la relansarea turismului.

  1. Ofertele agentiilor de turism.

Uite, de exemplu noi am creat acest produs in care chiar daca nu e criza si nu sunt granitele inchise sau zborurile anulate, iti garantam 80% refund daca decizi ca vrei sa anulezi calatoria, din orice motiv, pana cu 15 zile inainte de plecare. Vom extinde acest produs, in curand, pe mai multe destinatii. Vezi aici detaliile programului si beneficiile propuse.

  1. Exista locuri care au luat masuri foarte bune pentru a asigura siguranta turistilor actuali si viitori si care isi vor reveni foarte rapid dupa aceasta perioada de #StatAcasa. Cateva exemple sunt Mauritius, Costa Rica, Bali, Africa de Sud, Vietnam, Peru, India dar si alte destinatii se conformeaza in aceasta perioada. Am exemplificat de ce recomandam anumite destinatii pentru viitoare calatorii dupa aceasta perioada, in seria: Unde calatorim dupa ce #StamAcasa – poti accesa aceste articole, aici.

Toate aceste beneficii disponibile in aceasta perioada, vor disparea usor usor pe masura ca industria isi va reveni. Preturile vor creste pentru ca toata lumea va trebui sa recupereze pierderile si pentru ca si cererea va creste.

Conditiile vor deveni mai putin flexibile si contractele mai stricte, mai rigide, pentru a asigura pierderi cat mai mici posibil in cazul in care o alta criza asemanatoare va veni la un moment dat si cine stie ce alte masuri se vor lua in lunile si anii care vor urma.

Fiecare, va decide pentru el, desigur si isi va asuma decizia. Dar eu cred ca cei care isi doresc cu adevarat sa calatoreasca, vad aceste oportunitati si vor profita de ele.

Ramane la latitudinea ta daca esti si tu unul dintre cei care va profita de aceasta criza, sau nu.

Va multumim inca o data tuturor pentru suportul oferit pana in prezent! Continuati sa visati! Nu abandonati lupta! Vom salva vacantele impreuna si cand vom pleca, ne vom bucura de ele mai mult ca niciodata!

Cele mai indragite de catre clientii nostri

Vreau oferta personalizata

Iti putem propune cea mai buna varianta. Luam in calcul peste 40 de criterii cand generam oferta. Nu ne crede pe cuvant! Citeste povestile

Vreau oferta personalizata

Vreau oferta