Conditii de calatorie Thailanda

Conditii de intrare si regimul de sedere

1. CONDITII DE INTRARE

Cetatenii romani, detinatori de pasapoarte simple sau temporare, au nevoie de viza pentru a intra in Regatul Thailandei.

Posesorii de pasapoarte diplomatice si de serviciu sunt exceptati de la obligativitatea detinerii vizei pentru deplasari ce nu depasesc o perioada de 90 de zile.

Inainte de a calatori in Regatul Thailandei trebuie sa va asigurati ca pasaportul dumneavoastra este valabil cel putin 6 luni de la momentul intrarii pe teritoriul acestui stat.

Intrarea pe teritoriul Thailandei poate fi permisa sub conditia prezentarii urmatoarelor documente:

 • – pasaport valabil;
 • – viza valabila, permis de reintrare valabil sau viza de intrare la frontiera (VOA);

Pentru informatii suplimentare, se recomanda consultarea paginii de internet a Autoritatii pentru Turism din Thailanda (TAT): https://www.tatnews.org/2022/10/thailand-fully-reopens-from-1-october-2022/

2. REGIMUL VIZELOR

Cetatenii romani care doresc sa obtina viza de intrare in Thailanda au urmatoarele optiuni:

Depunerea cererii de viza la frontiera (visa on arrival – VOA):

Legislatia thailandeza prevede ca visa on arrival / visa la frontiera – VOA se acorda pentru cel mult 15 de zile, cu o singura intrare.

Anunt privind valabilitatea vizei tip VOA  in perioada 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023:

Turistii romani care urmeaza sa calatoreasca in Thailanda in perioada 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023 vor pot beneficia de valabilitate extinsa a vizei tip VOA, de pana la 30 zile, perioada maxima, cu unica intrare, in baza documentelor justificative prezentate.

Depunerea cererii de viza de intrare tip VOA este posibila, dupa cum urmeaza:

la aeroport: la biroul „Oficiul Emigrari si Vize Speciale, Diplomati si Visa-On-Arrival”;

terestru: numai la punctele de frontiera terestra permanente;

online: E-VOA – VFS Visa turistica la frontiera – Solicitarea online a vizei la frontiera (pentru sosirile pe aeroporturile Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai, Phuket) Visa On Arrival (immigration.go.th)

Cetatenii romani care doresc sa solicite o viza de intrare tip VOA trebuie sa prezinte urmatoarele documente:

 • – Pasaportul a carui valabilitatea depaseaste cel putin 1 luna data valabilitatii vizei de intrare in Thailanda; si sa aiba cel putin o pagina disponibila pentru stampila de viza;
 • – Biletul de avion retur;
 • – Doua fotografii tip pasaport de dimensiune 4×6 cm pentru fiecare aplicant, inclusiv pentru copii;
 • – Dovada detinerii sumei de 10.000 THB/persoana (aprox. 300 USD) sau 20.000 THB/familie (aprox. 600 USD) in orice moneda;
 • – Taxa pentru cererea de viza in valoare de 2.000 THB/persoana (aprox. 60 USD).
 • Atentie!

Intrarea in Thailanda va fi refuzata in cazul in care pasaportul nu are valabilitatea mentionata, iar compania aeriana nu va va permite imbarcarea la bordul aeronavei.

Persoanele care calatoresc in Thailanda cu acest tip de viza turistica (VOA) nu pot solicita prelungirea sederii.

In cazuri exceptionale, precum o afectiune care impiedica deplasarea, este obligatorie contactarea de urgenta a autoritatilor thailandeze pentru a evita sederea ilegala pe teritoriul acestui stat.

Intrucat totul este intr-o continua dinamica, recomandam ca inainte de calatorie sa consultati site-urile autoritatilor oficiale pentru a fi la curent cu conditiile actualizate de calatorie: https://www.mae.ro/travel-conditions si https://www.iatatravelcentre.com/world.php

Informatii suplimentare

 • Disclaimer

De ce sa alegi Fresh Holidays

Cunoastem ceea ce iti recomandam – Cele mai multe dintre destinatiile promovate au fost deja vizitate noi. Consultanta de specialitate pe care o primesti este primul pas in organizarea calatoriei potrivite pentru tine. 

Calitatea superioară a serviciilor prestate in timpul calatoriei – Lucram doar cu parteneri directi de top (companii aeriene, agentii locale si hotelieri) in destinatiile pe care le promovam. 

Clientii nostri ne recomanda – printre motivele principale pentru care mii de călători aleg serviciile Fresh Holidays se numara: 

 • Promptitudinea – raspundem rapid mesajelor si solicitarilor 
 • Flexibilitatea – suntem deschisi in a personaliza fiecare program si calatorie si in a gasi soluțiile potrivite pentru nevoile tale reale
 • Cunoasterea in detaliu a destinatiilor promovate si informatiile pe care le furnizam
 • Calitatea si corectitudinea serviciilor oferite in raport cu prețurile practicate
 • Siguranta pe toata durata calatoriei – suntem in contact permanent si raspundem 24/7 impreuna cu partenerii locali pentru a solutiona orice situatie aparuta in timpul vacantei

Mai multe motive gasesti chiar in povestile lor. 

Vreau oferta personalizata

Vreau oferta