Conditii de intrare si regim de sedere

 1. Cetatenii romani posesori de pasapoarte turistice si temporare au nevoie de viza de intrare in Republica India.
 2. Cu exceptia posesorilor de pasapoarte temporare, Republica India ofera cetatenilor romani posibilitatea de a solicita e-Visa pentru scopuri precum recreere, turism, vizitarea rudelor/prietenilor, tratament medical de scurta durata, afaceri.
 3. procedura de E-VISA poate fi accesata doar la adresa web https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html
 4. pasapoartele trebuie sa fie valide cel putin 6 luni si sa contina cel putin 2 pagini libere pentru aplicarea vizelor si stampilelor la frontiera.
 5. completarea unui formular care se primeste de regula in avion, in care sunt cuprinse informatii legate de sederea in Republica India (date de identitate, ruta sosire, numarul zborului, tari vizitate recent, adresa in Republica India, numar telefon etc.) inainte de prezentarea la ghiseul de imigrari-sosiri este necesara.

Durata de sedere admisa este cea prevazuta in viza de intrare, prelungirea valabilitatii vizei se poate realiza numai in cazuri justificate, de catre autoritatile indiene responsabile cu imigrarile – Foreigners Registration Office.

Pentru deplasari in anumite state din compunerea administrativa a Republicii India trebuie emise aprobari speciale. Permisele sunt eliberate de Ministerul de Interne, pot fi obtinute in termen de 10 zile si pot fi extinse pentru maxim 7 zile.

Pentru informatii detaliate, puteti accesa urmatorul link: https://www.mha.gov.in/PDF_Other/AnnexVII_01022018.pdf

Statele si uniunile teritoriale pentru care trebuie obtinute permise speciale de intrare:

·     statul Arunachal Pradesh, cu preponderenta la frontiera cu China;

·     statul Uttarakhand (Uttaranchal), cu preponderenta la frontiera cu China;

·     statul Rajasthan, cu preponderenta la frontiera cu Pakistan;

·     uniunile teritoriale Jammu & Kashmir, cu preponderenta in zona Line of Control gestionata in comun cu Pakistan si Ladakh;

·     insulele Andaman & Nicobar;

·     Insulele Laccadives (Lakshadweep);

·     statul Manipur – partial;

·     statul Mizoram – partial;

·     statul Nagaland – partial.

Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare prevazute de legislatia indiana, se recomanda consultarea informatiilor oficiale furnizate de catre autoritatile indiene:

·     Ministerul Afacerilor Externe al Indiei (http://www.mea.gov.in/);

·     Ambasada Republicii India la Bucuresti (http://eoiromania.in);

·     Ministerul de Interne al Indiei https://www.mha.gov.in/PDF_Other/AnnexVII_01022018.pdf.

Pentru iesirea din Republica India este necesara viza valabila ori permisiune de iesire eliberata de autoritatile indiene responsabile cu imigrarile, Foreigners registration office

Conditii Specifice COVID:

Toti calatorii sunt obligati:

 1. sa prezinte informatii complete si concrete in formularul de declaratie pe propria raspundere de pe platforma online Air Suvidha (https://www.newdelhiairport.in/airsuvidha/apho-registration) inainte de calatoria programata, inclusiv detaliile calatoriilor efectuate in ultimele 14 zile;
 2. sa incarce un rezultat negativ al unui test tip RT-PCR pentru COVID-19 (testul trebuie sa fi fost efectuat in termen de maxim 72 de ore inainte de efectuarea calatoriei) sau un certificat vaccinare cu schema completa impotriva COVID-19.
 3. o declaratie privind autenticitatea rezultatului, fiind pasibil de urmarire penala daca se constata contrariul.
 4. Calatorii trebuie sa declare prin intermediul portalului mentionat sau, in caz contrar, fata de Ministerul Aviatiei Civile – Guvernul Indiei prin intermediul companiilor aeriene in cauza, inainte de a li se permite sa efectueze calatoria, ca vor respecta decizia autoritatii guvernamentale corespunzatoare, respectiv orice cerinta ulterioara sosirii de a se supune unei masuri de carantina la domiciliu/institutionalizata/autocontrol sanitar, dupa caz.

Inainte de imbarcare:

 • Companiile aeriene vor permite imbarcarea pasagerilor care au completat Formularul de declaratie pe propria raspundere pe portalul Air Suvidha si care au incarcat rezultatul negativ al testului RT-PCR sau certificatul de vaccinare impotriva COVID-19.

In momentul imbarcarii, dupa screening-ul termic, va fi permisa imbarcarea numai pentru calatorii asimptomatici.

 • Toti pasagerii sunt sfatuiti sa descarce aplicatia Aarogya Setu pe dispozitivele mobile.

La sosire:

 • Debarcarea trebuie facuta asigurand distantarea fizica.
 • Screening-ul termic va fi efectuat pentru toti pasagerii de catre oficialii sanitari prezenti la aeroport. Formularul de declaratie pe propria raspundere completat online trebuie prezentat personalului sanitar al aeroportului.
 • Pasagerii care prezinta simptome in timpul controlului vor fi izolati imediat si transportati la o unitate medicala, conform protocolului sanitar. Daca rezultatul testului efectuat este pozitiv, vor fi identificate persoanele care sunt contacte directe, fiind aplicabil protocolul stabilit.

Copiii cu varsta sub 5 ani sunt exceptati de la masura testarii atat inainte de imbarcare, cat si la sosire. Cu toate acestea, daca prezinta simptome COVID-19 la sosire sau in timpul perioadei de monitorizare, vor fi testati si tratati conform protocolului standard.

ALTE INFORMATII UTILE:

Actualizari privind situatia COVID-19 din India pot fi consultate pe urmatoarele pagini de internet:

https://mohfw.gov.in/

https://www.newdelhiairport.in/airsuvidha/apho-registration

https://www.covid19india.org/

https://indianfrro.gov.in/eservices/home.jsp

CENTRE TESTARE

Intrucat totul este intr-o continua dinamica, recomandam ca inainte de calatorie sa consultati site-urile autoritatilor oficiale pentru a fi la curent cu conditiile actualizate de calatorie: https://www.mae.ro/travel-conditions // https://www.iatatravelcentre.com/world.php

Informatii suplimentare

 • Disclaimer

De ce sa alegi Fresh Holidays

Cunoastem ceea ce iti recomandam – Cele mai multe dintre destinatiile promovate au fost deja vizitate noi. Consultanta de specialitate pe care o primesti este primul pas in organizarea calatoriei potrivite pentru tine. 

Calitatea superioară a serviciilor prestate in timpul calatoriei – Lucram doar cu parteneri directi de top (companii aeriene, agentii locale si hotelieri) in destinatiile pe care le promovam. 

Clientii nostri ne recomanda – printre motivele principale pentru care mii de călători aleg serviciile Fresh Holidays se numara: 

 • Promptitudinea – raspundem rapid mesajelor si solicitarilor 
 • Flexibilitatea – suntem deschisi in a personaliza fiecare program si calatorie si in a gasi soluțiile potrivite pentru nevoile tale reale
 • Cunoasterea in detaliu a destinatiilor promovate si informatiile pe care le furnizam
 • Calitatea si corectitudinea serviciilor oferite in raport cu prețurile practicate
 • Siguranta pe toata durata calatoriei – suntem in contact permanent si raspundem 24/7 impreuna cu partenerii locali pentru a solutiona orice situatie aparuta in timpul vacantei

Mai multe motive gasesti chiar in povestile lor. 

Vreau oferta personalizata

Vreau oferta