Loredana Ichim – luna de miere Africa de Sud – septembrie 2016

Loredana Ichim – luna de miere Africa de Sud – septembrie 2016

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text]

Multumim Fresh Holidays , multumim Cosmin, Africa de Sud este un paradis imens si o destinatie in care te regasesti indiferent de ce tip de vacanta alegi.

 

Mai mult este una din cele mai sigure locuri din lume pentru ca aici nu sunt cutremure, uragane, inundatii sau terorism. Da, trebuie sa fii mai precaut in marile aglomerari urbane si sa stii cont de anumite reguli de baza pentru astfel de destinatii (gen- Johannesburg, Durban, Port Elisabetha). In concluzie am avut o luna de miere asa cum ne-am dorit, am apreciat si trait fiecare zi ca una foarte speciala, ne-am bucurat de fiecare destinatie aleasa, despre care recunosc ca ne-am documentat timp de cateva saptamani inainte , ceea ce va recomand si voua sa faceti.

 

Dar cu toate astea suportul lui Cosmin a fost de un mare folos, pentru ca una este sa te documentezi din carti si de pe net, alta este sa stii destinatia, sa stii ce sa recomanzi si sa vinzi. Inainte sa iau legatura cu Cosmin, am tot cautat un traseu care sa se muleze pe ceea ce am numit noi o luna de miere Activa dar si Relaxanta. Avizi de cunoastere, de povesti, de a vedea cat mai multe locuri noi, de a cunoaste culturi noi, indragostiti de natura, peisaje, vinuri si mancaruri specifice, timp de 2 luni am tot cautat si tot ce am gasit pana in acel moment nu ne-a multumit. Asa ca, draga Cosmin, ma bucur ca am descoperit la timp ca sunteti specializati pe aceasta destinatie si pozele pe facebook. Mi-a placut foarte mult ca mi-ai raspuns prompt si tin minte ca primul email de la tine a fost unul lung si plin de informatii utile. Asta m-a convins sa merg cu voi mai departe si ma bucur ca am luat aceasta decizie.

 

Mai mult, multumesc ca ai tinut cont de pasiunile/hobiurile noastre, de contextul acestui voiaj, de tipul si standardul cazarilor dorite. Am fost foarte placut surprinsi de fiecare data cand constatam la hoteluri sau ca ghizii aveau un dosar complet despre noi si asta ne-a facut sa ne simtim rasfatati, speciali. Am facut peste 5000 de poze…

 

Impreuna cu FRESH HOLIDAYS ne-am programat urmatorul traseu in perioada 30.08-14.09.2016 (ultima zi de iarna si primele zile de primavara):
– 3 nopti/4 zile Cape Town: aici am optat pentru un program liber dar am luat in considerare recomandarile lui Cosmin – am luat un autobuz turistic -hop-on, hop-off, cu el am ajuns pana la telecabina care urca pe Table Montain si impreuna cu cei de la Free Walking Tour am fost in cartierul BoCape.

 

Recomandare pentru cei care ajungeti in CAPE – daca aveti o zi cu soare e musai sa urcati in acea zi pe Table Montain, pentru ca vremea este schimbatoare, iar in cazul in care este o zi innorata si plafonul de nori foarte jos nu se poate urca.

 

Ne-a placut maxim Bo Cape (un cartier musulman foarte colorat, unde am avut parte de o super experienta gastronomica, intr-un restaurant local). O zi intreaga am alocat-o pentru Cape Peninsula, mai precis – am ajuns la Cape of Good Hope ( locul in care se presupune ca Atlanticul se uneste cu oceanul Indian) si Plaja Boulders, unde pinguinii sunt la ei acasa (de fapt este o rezervatie naturala si nu poti face plaja printre pinguini, desi mi-ar fi placut).

 

In aceasta zona, dar in mai toata Africa de Sud nu trebuie sa te surprinda sa vezi in apropierea soselelor struti, babuini sau antilope.
– in drum spre zona faimoaselor podgorii si zona Western Cape, ne-am oprit in Hermanus, recomandat in aceasta perioada a anului pentru a vedea balene si am vazut. Am luat o croaziera si a fost intr-adevar spectaculos sa le vezi atat de aprope. O experienta care nu trebuie ratata. In drum spre Hermanus am vizitat Gradina Botanica, in care am admirat specii diferite de Protea si tot felul de plante care ne-au invadat simturile cu mirosul lor.

 

– Urmatoare 3 zile am nimerit intr-un alt paradis, cel al vinului si al artei culinare in Franschkoek (Frenck Corner) un mic orasel faimos pentru pogdoriile si cramele lui. Am locuit la Mont Rochelle, un hotel boutique care apartine lui Richard Branson. Nu pot sa va spun decat ca m-as intoarce maine aici. Servicii impecabile, mancarea excelenta si un Shiraz bestial. Am cotat-o TOP 1 in lista preferintelor noastre.
Intr-una zile am facut un tur cu bicicleta pentru a vizita cele mai renumite crame – Grande Provence, La Bri, Chamonix, Le petite Dauphine, etc iar in alta zi am optat pentru Wine Tram hop-on hop-off tour.

 

-De aici am plecat pe Garden Route spre zona fermelor de struti din Oudtshoorn , Cango Caves (cele mai spectaculoase pesteri din Aprica de Sud). In perioada de boom 1865-1870 si 1900-1914, un kg de pene de strut era echivalentul unui kg de aur. Pana astazi este o afacere foarte banoasa. Un ou de strut pictat este un cadou pe care sotul il poate face viitoarei sotii (semn de bun augur), penele se vand foarte bine in industria modei, produsele de marochinarie din piele de strut sunt articole de lux. Un preparat apreciat la meciurile de fotbal / rugby si care se consuma in locul popcornului este carnea uscata denumita Biltong (delicios). Daca ajungeti in zona opriti la o bacanie locata si cumparati/ degustati.

 

-Ziua urmatoare am petrecut-o in Knysna, renumit pentru fermele de stridii. Orasul este incantator, paradisul jucatorilor de golf, dar ce ne-a placut noua foarte mult pe langa natura/peisajele care-ti taie respiratia, este Hotelul Turbine (un concept boutique hotel). Este un muzeu de arta contemporana cap coada, un exemplu de cum poti transforma o hala / o cladire industriala intr-un spatiu social.

 

-Ne-am continuat drumul spre Port Elisabeth de unde am luat avionul spre Durban si de aici am calatorit spre St Lucia (3 nopti). Greater Santa Lucia Wetland Park (provincia Natal) a fost primul obiectiv al Africii de Sud înscris în patrimoniul UNESCO (în anul 1999). Noi am ales locul pentru plaje, oportunitatea de a vedea hipopotami si broaste testoase uriase.

 

– Dupa, am alocat 3 zile pentru safari in Krugen Park. Aici se deschide un alt capitol memorabil al vacantei noastre. Din St lucia, dupa 2 ore cu masina, am luat avionul din Durban spre Mpumalanga. Am intrat in cea mai mare rezervatie si dupa parerea mea, singura in care poti vedea animalele salbatice in habitatul lor natural, total diferit de orice alta rezervatie privata din Africa de Sud. Am avut noroc din prima dupa amiaza sa vedem 4 animale din Big Five = Leu, leopard, rinocer, bufallo, elefant. Rinocerii i-am vazut abia in a treia zi de safarii, dar am vazut pe saturate. Am avut parte de un ranger minunat (Rick), am avut bafta sa vedem de 2 ori un leopard si pret de cateva minute bune, o familie mare de 4 adulti si 7 pui de Wild dogs (rar de vazut), hiene cu pui, girafe, zebre, antilope, impala,etc. Un loc ideal pentru birdwatching. Aici am ales sa dormim intr-un camp de corturi si ne-a placut maxim. E tare sa auzi noaptea hienele sau hipopotamii.

 

Ne-am incheiat itinerarul cu Panoramic Route, a MUST daca sunteti pasionati de privelisti spectaculoare si ferme de alune macadamia. ( Yummi)
La retur am luat avionul din Johannesburg si am salvat mai bine de o ora de zbor.

 

Bine de stiut:
o destinatie sigura; se conduce pe dreapta, dar merita din plin sa inchiriati o masina pentru ca au o super sosele (noi fiind in luna de miere am optat pentru masina cu ghid&sofer); mancarea este ieftina si incredibil de buna, indiferent daca mananci intr-o botega/ terasa sau restaurant fitzos (cea mai mare nota platita a fost de cca 50-55 euro in 2 persoane, in Franschhoek unde am avut delicatese, desert si bauturi), de vinuri nu mai vorbim, si da, este loc si de bere sau alte bauturi ( cum ar fi Amarula).

 

Natura este uimitoare, peisajul se schimba de la o zona la alta, super destinatie pentru treking, golf, trasee de bicicleta, surfing sau daca vrei sa participi la un Ironman triathlon.

 

Noi sigur o sa ne intoarcem si tot cu voi mergem, Fresh Holidays!

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6057″ img_size=”large”][vc_empty_space height=”20px”][vc_single_image image=”6058″ img_size=”medium”][vc_empty_space height=”20px”][vc_single_image image=”6059″ img_size=”medium”][vc_empty_space height=”20px”][vc_single_image image=”6060″ img_size=”medium”][vc_empty_space height=”20px”][vc_single_image image=”6061″ img_size=”medium”][vc_empty_space height=”20px”][vc_single_image image=”6062″ img_size=”medium”][vc_empty_space height=”20px”][vc_single_image image=”6063″ img_size=”medium”][vc_empty_space height=”20px”][vc_single_image image=”6056″ img_size=”medium”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Cele mai indragite de catre clientii nostri

Vreau oferta personalizata

Iti putem propune cea mai buna varianta. Luam in calcul peste 40 de criterii cand generam oferta. Nu ne crede pe cuvant! Citeste povestile

Vreau oferta personalizata

Vreau oferta