Liana Serban – vacanta cu familia in Zakynthos – Iulie 2016

Liana Serban – vacanta cu familia in Zakynthos – Iulie 2016

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Buna, Ruxandra.
Hotelul a fost foarte potrivit pentru noi – hotel mai degraba mic (ma asteptam la unul de dimensiuni considerabile), pe o plaja mica si linistita. Faptul ca e mic face ca plaja si piscina sa fie foarte aproape una de cealalta, treaba foarte la indemana pentru mine si cei doi copii innebuniti dupa orice fel de balaceala.
Marea se adanceste treptat, insa nu e ca in nordul litoralului romanesc, sa umbli zeci de metri pana dai de o adancime de inot; plaja, cum spuneam, e mica si linistita, iarasi un avantaj pentru noi, ca nu am alergat dupa ei in toate partile posibile. Pe langa piscina pentru adulti, au si o piscina pentru copii, care are o adancime numai buna de joaca pentru cei mici (mi s-a intamplat, in alte parti, sa vad apa de vreo 20 cm in piscinele pentru copii :-))).
Suita mi s-a parut mare, eleganta si confortabila. Baia e cam mica si cam depasita, insa. Intregul hotel, ca e vorba de camera, sau spatii commune, e foarte curat – curatenie in camera se face zilnic si,  o surpriza pentru mine, au schimbat zilnic si lenjeriile de pat.
Desi restaurantul nu debordeaza de varietati de mancaruri, optiunile sunt sufficient de variate, foarte gustoase si proaspete. Personalul e foarte binevoitor si foarte efficient, nu mi s-a intamplat sa vad mese trenand fara sa fie debarasate, sau personae asteptand sa se elibereze o masa (ceea ce, in Turcia, mi s-a intamplat frecvent).
Pentru familii cu copii mai mari, sau mai mici, sau pentru familii trecute de prima tinerete, e foarte potrivit hotelul. Pentru cei ce nu au de gand sa inchirieze masina, e mai complicat, pentru ca hotelul e la vreo 30 de minute (daca nu mai mult) de mers pe jos de Vassilikos, care e mic si populat cu cateva hoteluri si tavern si o plaja tare frumoasa.
Categoric nu e pentru cei care vor vacante romantice (desi orice loc in Grecia poate fi foarte romantic :-)) si cu atat mai putin pentru cei pusi pe distractii la greu.
Copiilor le-a placut mult si mie asemenea, mi s-a parut comod si confortabil. Am facut un review mai comprehensiv pentru Tripadvsisor: https://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g776001-d620359-r398246940-The_Bay_Hotel_Suites-Vasilikos_Zakynthos_Ionian_Islands.html#CHECK_RATES_CONT.
Insula in sine e mult mai frumoasa de pe mare decat de pe uscat. Partea de uscat as spune ca e dezamagitoare. Cu ariditatea Greciei sunt obisnuita, insa ariditatea, aici, e presarata cu gunoaie (unele margini de sosea mi-au adus aminte atat de tare de Romania!), dezvoltare lipsita de regulile urbanismului, ici-colea cladiri abandonate, mai vechi, sau mai noi. De altfel, fix langa hotel e un proiect hotelier abandonat in stadiul de constructie la rosu.
Nici mancarea nu m-a impresionat ca prin alte parti; sora mea venise dupa cateva zile in Grecia continentala si am cazut amandoua de acord ca nu sunt numai amintirile frumoase, ci chiar realitatea, Zakynthos e mai slabut la capitolul mancare.
Marea, insa, e spectaculoasa, de oriunde o vezi: de pe uscat, dupa ora 11 dimineata, sunt cateva nuante de gri-verzui, turcoaz, acvamarin si bleumarin absolut fascinante. De sus, de pe dealurile din Keri, de exemplu, e ametitor de-a dreptul. De altfel, Keri aduce putin cu Toscana :-). Am mers in doua excursii pe mare, sa vedem atractiile clasice, pala de la Navagio si rezervatia de testoase Carreta-Carreta. Tarmul, vazut de pe mare, e fabulous, sunt formatiunile sapate de apa sarata in calcarul stancilor si apa de un turcoaz ireal care le inconjoara.
Fata romanca de era ghid sustine ca plaja de la Navagio ar fi in top 10 mondial, insa eu m-as indoi :-)). E, intra-devar, frumoasa si ce mi se pare spectaculos e ca e accesibila doar pe mare, fiind incadrata de pereti stancosi care, poate, doar prin escalada ar putea fi coboriti. Epava aia nu mi se pare neaparat ca imbogateste peisajul, mai ales ca se scurge rugina de pe ea la tot pasul si ca turistii, indifferent de nationalitate, sunt in mod imbecil atrasi de a se catara pe ea, expunandu-se pe ei si pe altii unor pericole care pot insemna fracturi, sau chiar tetanos…
Pe partea de sud, aceleasi caverne sapate de apa in tarm, doua insule care delimiteaza arealul testoasei Carreta, pe care am avut ocazia sa o vedem inotand, treaba care pe copii I-a entuziasmat in mod special – au si donat bani ONGului international care se ocupa de conservarea testoasei, la reprezentantii din aeroport :-).
Am vazut si plaja Dafni, greu accesibila si ea, un drum cvasi-tehnologic, pe o singutra banda. Aici cuibaresc testoasele astea caracteristice pentru Zakynthos si cuiburile de oua sunt semnalizate de voluntari, pentru ca turistii sa nu isi aseze prosoapele, sau umbrelele pe sau in ele. O plaja lunga, frumoasa, cu un apus sensational (mi-a amintit de Santorini :-)). Partea faina e ca poti vedea dimineata rasaritul pe plaja din Vasilikos, de exemplu si, seara, apusul, pe plaja Dafni :-).
De la sora mea, care a mai avut energia sa urce si cu masina la Navagio, am aflat ca zona de nord-est si nord-vest e deluroasa si tot acoperita de livezi de maslini, precum Keri. Privelistea de sus merita vazuta, insa revine problema gunoaielor si acolo.
Ca o concluzie, hotelul face parte din categoria celor la care m-as intoarce. Sunt de parere, insa, ca am vazut insule mai frumoase in Grecia. Ma batea un gand sa incercam si Corfu, insa cred ca la anul vom reveni pe partea de est, Skiathos, sau Myconos (desi inteleg ca asta e mai pentru party lovers).
Iti multumesc ca ne-ai ajutat inca o data sa avem o vacanta care sa ne tihneasca. Pe langa faptul ca hotelul a fost ok, si transferurile la si de la aeroport au fost impecabile, precum si prestatia TUI in organizarea celor doua excursii in care am fost.
Iti atasez cateva poze cu hotelul: privelistea de pe terasa suitei, camera, gradina, locul de joaca, golfuletul, piscina si restaurantul de la piscina. Iti mai trimit un mail cu poze de pe insula.
Sa auzim de bine!
Liana

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4072″ img_size=”large”][vc_empty_space height=”30px”][vc_single_image image=”4073″ img_size=”medium”][vc_empty_space height=”30px”][vc_single_image image=”4074″ img_size=”medium”][vc_empty_space height=”30px”][vc_single_image image=”4075″ img_size=”medium”][vc_empty_space height=”30px”][vc_single_image image=”4076″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

Cele mai indragite de catre clientii nostri

Vreau oferta personalizata

Iti putem propune cea mai buna varianta. Luam in calcul peste 40 de criterii cand generam oferta. Nu ne crede pe cuvant! Citeste povestile

Vreau oferta personalizata

Vreau oferta