Planuiesti sa ajungi in Vietnam? Vezi 5 motive pentru care nu trebuie sa ratezi orasul Hue

Planuiesti sa ajungi in Vietnam? Vezi 5 motive pentru care nu trebuie sa ratezi orasul Hue

[vc_row][vc_column][vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”5″ images=”9050,6726,9581,9582,9583,9587,9586,9585,9062,9580,9584″ img_size=”788×400″][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Esti tipul de calator care atunci cand porneste intr-o calatorie, incepe de fapt o noua aventura, din care va sti cu siguranta ca se va intoarce acasa mai bogat cu mii de experiente inegalabile? Perfect, pentru ca o calatorie intr-o tara absolut fascinanta cum este Vietnamul, nu poate fi descrisa altfel.

 

De la experientele culturale la gastronomia locala, contactul cu localnicii si activitatile pline de aventura ce se intrepatrund perfect, Vietnamul este o destinatie unica si locul perfect daca esti o persoana activa, dornica de a descoperi o cultura impresionanta.

 

Iar cum o vizita aici presupune multe experiente si orase deosebite, printre atractiile pe care iti recomandam sa nu le ratezi, se numara si superbul oras Hue, capitala veche a Vietnamului.

 

Vezi mai jos 5 motive pentru care trebuie sa ajungi si tu aici. 🙂

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”17px”][title_nd tag=”h2″ align=”left” title=”1. Palatele si Pavilioanele”][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

Orasul, in special in interiorul zidurilor Cetatii Imperiale si componentelor funerale ale imparatilor Nguyen, este una dintre cele mai impresionante locatii  de palate si pavilioane din Asia de Est.

 

Cetatea, de altfel si cel mai important punct istoric si cultural al orasului, era cea mai mare parte a orasului si era inconjurata de ziduri de caramida impresionante si un sanț alimentat de raul Perfume. Astazi, in interiorul cetatii vei gasi mai multe magazine si unele cladiri istorice ramase.

 

Fiind inscris de la inceputul anilor ’90, pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO,  in complex vei intalni mai multe morminte regale, pagode si temple, fiind unul dintre cele mai importante centre culturale si istorice din Vietnam.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][title_nd tag=”h2″ align=”left” title=”2. Pagodele”][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

Stiai ca unul dintre cei mai importanți lideri budisti ai lumii, Thich Nhat Hanh, a crescut intr-o pagoda idilica, chiar in afara orasului, numita Tu Hieu?

 

Daca ai ajuns in Hue, cu siguranta vei ramane impresionat de istoria si arhitectura unora dintre cele mai impresionante pagode din tot Vietnamul.

 

Insa daca ar fi sa vizitezi doar o pagoda, magnifica Thien Mu trebuie sa fie aceea.

 

Situata la o scurta distanta in afara orasului Hu si cu vedere catre raul Perfume, structura si designul sau frumos au devenit un simbol al orasului imperial, cunoscut  nu numai de vizitatorii locali cat si de cei internationali.

 

Construita in anul 1601, aceasta pagoda de sapte etaje este un important sit religios atat al orasului cat si din Vietnam si una dintre locatiile pe care iti sugeram sa nu le ratezi.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][title_nd tag=”h2″ align=”left” title=”3. Raul Perfume”][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

Denumit dupa aromele dulci din flora si fauna tropicala, acesta si-a castigat rapid importanta ca o ruta comerciala care leaga Hue de orasele si satele din apropiere, fiind o atractie la fel de importanta ca Hue insusi.

 

Pe masura ce raul se indreapta usor spre oras si spre peisajul rural inconjurator, acesta ofera un loc de liniste si relaxare, destul de contrar agitatiei orasului.

 

Daca ai ajuns aici, bucura-te de o plimbare relaxanta pe apele fluviului si admira locurile istorice ce se agata de tarmurile sale.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][title_nd tag=”h2″ align=”left” title=”4. Gastronomia”][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]Ce vizita in Asia poate fi completa si fara experientele culinare delicioase de aici? 🙂

 

Desi mancarea nationala din Vietnam, Pho, vine din Hanoi, Hue este considerata ca fiind capitala culinara a Vietnamului.

 

Povestea spune ca imparatii Nguyen au cerut o mancare diferita pentru fiecare masa pe tot parcursul anului. Adevarata sau nu, un lucru e cert: bucatarii orasului sunt foarte apreciati si recunoscuti pentru creativitatea lor.

 

Asadar, daca iubesti experientele gastronomice autentice si vrei sa te bucuri de cele mai delicioase mancaruri in timpul vacantei tale in Vietnam, Hue este locul unde trebuie sa ajungi.

 

Nu rata in principal Bun Bo Hue (foto dreapta), o mancare iconica a bucatariei din Hue.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][title_nd tag=”h2″ align=”left” title=”5. Arhitectura franceza”][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

In timpul epocii coloniale din anii 1880 si pana in anii 1940, francezii au construit atat statii de cale ferata si poduri cat si scoli si vile.

 

Insa un exemplu exceptional de arhitectura Art Deco, este Palatul construit in anul 1930, care facea parte din resedinta guvernatorului colonial, acum transformat in hotelul La Residence Hue Hotel & Spa.

 

Daca iubesti istoria si arhitectura, petrecerea unei nopti aici, poate fi cu adevarat o experienta unica.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]Tu ai vizitat Vietnamul? Daca da, ce orase si atractii deosebite ai bifat in calatoria ta? 🙂

 

Iar daca planuiesti sa ajungi aici, iti recomandam circuitele noastre foarte apreciate in randul turistilor FRESH. Citeste povestile lor, aici.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Vreau oferta personalizata

Iti putem propune cea mai buna varianta. Luam in calcul peste 40 de criterii cand generam oferta. Nu ne crede pe cuvant! Citeste povestile

Vreau oferta personalizata

Vreau oferta