5 Motive pentru a alege un tur self drive in Africa de Sud

5 Motive pentru a alege un tur self drive in Africa de Sud

[vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”6665,7305,6663,6664,6164,8275,7307,7309″ img_size=”788×400″][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Fiind clasată în top zece destinații turistice din lume, Africa de Sud reprezintă o țară cu numeroase atracții naturale, numărând de asemenea și însemnate atracții de importanță culturală.

 

Sub titulatura de capitala mondială a aventurilor, Africa de Sud sau Națiunea Curcubeului, cum mai este numită, găzduiește importante obiective turistice, printre cele mai cunoscute și preferate de turiști fiind rezervațiile naturale datorită posibilității de a porni într-un safari, traseele de aventură din sistemul de peșteri Cango ( peșteri considerate printre cele mai vechi atracții ale Africii de Sud ) și desigur, poate una dintre cele mai atrăgătoare activități, fiind reprezentată de scufundările în cușcă în preajma marelui rechin alb.

 

Deoarece planificarea unei călătorii reprezintă pentru majoritatea dintre noi, o activitate care cuprinde un tur organizat, alături de mulți alți turiști, de cele mai multe ori având  puțin timp la dispoziție pentru vizitat, o alternativă care îți permite să te bucuri cu adevărat de experiența unei vacanțe o reprezintă tururile self drive.

 

Fiind o experință ce trebuie încercată cel puțin o dată în viață, mai jos am pregătit pentru tine cinci motive pentru care noi considerăm, că experiența unei aventuri self drive în Africa de Sud, reprezintă o alternativă mai economică și flexibilă pentru stilul clasic de a călători în această țară fascinantă.

 

În plus, am testat chiar noi acest tip de tur in Africa de Sud și ne-a plăcut atât de mult, încât îl recomandăm acum tuturor 🙂

 

  1. Flexibilitate

 

Fără doar și poate, atunci când vine vorba de o călătorie/vacanță, flexibilitatea reprezintă unul dintre lucrurile care trebuie luate în calcul încă de la bun început. Spre deosebire de tururile organizate, în care de regulă esti însoțit de alte persoane și eventual de un ghid, întâietate având interesele grupului iar de cele mai multe ori timpul alocat pentru vizitarea anumitor obiective turistice fiind limitat, flexibilitatea ce ți-o oferă un tur self drive nu are grad de comparație.

 

Indiferent de planurile tale inițiale, atunci când pornești într-un tur self drive, îți poți oricând schimba itinerariul în funcție de propiul tău stil, fără să fii nevoit să aștepți aprobarea nimănui.

 

2. Intimitate

 

winelands articol 2 self-drive

Poate cel mai important aspect pe care fiecare dintre noi îl ia în considerare atunci când se gândește la deplasările cu autocarul, alături de alți turiști, în mare parte total necunoscuți sau eventual la tururile private cu ghid și șofer.

 

Aici însă intervine unul dintre multele atuuri  ale unui tur self drive și anume intimitatea. Poți să te bucuri de peisajele minunate ale țării în propriul tău ritm și să vizitezi atracții de top precum Cape Winelands ( văi renumite pentru celebrele vinuri sud africane ) sau  cursurile moderne de golfuri de pe faimosul Garden Route.

 

Sau te poți “pierde” prin comunitățile izolate de artiști sau refugii montane, însă indiferent cum ai alege să îți organizezi aventura, avantajul de a nu depinde de un anumit orar, îți oferă șansa de a-ți alege propriul confort indiferent de locația în care te afli.

 

Un motiv în plus pentru care acest mod de călătorit este o alegere excelentă atât pentru cei care merg în luna de miere sau doar își doresc o vacanță romantică aparte.

 

  3. Infrastructura

 

Dacă te-ai hotărât să pornești într-o aventură în care îți dorești să simți sentimentul de libertate pe tot parcursul călătoriei tale, un prim pas este acela de a închiria o mașină. Prin urmare, o astfel de alegere poate varia în funcție de traseele pe care intenționezi să le vizitezi, dar și de bugetul alocat pentru un asemenea demers.

 

garden route articol 2 self-drive

În această privință trebuie menționat faptul că Africa de Sud are o infrastructură rutieră extinsă, care include atât  autostrăzi naționale cât și drumuri secundare. În ceea ce privește rutele naționale acestea sunt bine întreținute, conectând astfel marile orașe precum Cape Town sau Johahannesburg.

 

În plus, dacă te-ai gândit că o să ai nevoie de un autovehicul 4×4, trebuie să știi că majoritatea drumurilor sunt foarte bune, inclusiv cele secundare, ceea ce face această experientă self-drive una și mai ușoară decât de așteptai 🙂

 

  4. Clima

 

Cu siguranță dacă alegi să vizitezi Africa de Sud, un considerent important pentru  alegerea făcută trebuie să fie clima. Așadar trebuie să știi că cea mai bună perioadă pentru un tur self-drive în Africa de Sud este din octombrie și până în luna mai.

 

Lunile octombrie si noiembrie reprezintă începutul verii și sfârșitul sezonului ploios, fiind o perioadă destul de bună, pentru a vizita orașe precum Cape Town sau Port Elizabeth, bucurându-te de temperaturi de 20-25 grade. De altfel această zonăcape town weather- articol 2 (dintre cele două mari orașe) este și cea mai recomandată pentru a-ți organiza turul tău personalizat în care poți să cuprinzi și Garden Route-ul.

 

Luna decembrie reprezintă sezonul de vârf al Cape Town-ului ( un loc excelent de unde îți poți începe aventura către est ), în timp ce în intervalul ianuarie-martie, temperaturile pot ajunge și până la 30 de grade și cu puțin noroc poți vedea și balenele, chiar dacă este cea mai scăzută perioadă pentru acest lucru.

 

 

Te poți bucura de aventura unui tur self-drive și în perioada aprilie-mai, temperaturile fiind foarte plăcute, cuprinse între 20-25 de grade, chiar dacă este începutul sezonului ploios.

 

5. Cunoașterea directă a localnicilor

 

Din moment ce o astfel de călătorie îți conferă o libertate deplină în a-ți urma îndeaproape dorințele și a-ți forma propriul stil de călătorit, a intra în contact direct cu anumite comunități și a le înțelege mai bine anumite obiceiuri, poate fi o experiență cu adevărat captivantă. Astfel poți avea oportunitatea de a afla de anumite trasee  mai puțin cunoscute de la localnicii de acolo, dar care pot fi cu adevărat senzaționale.

 

Dacă te-am făcut curios, poți citi și experiența noastră aici, sau poți să arunci o privire peste ofertele noastre, printr-un click aici.

 

Deoarece suntem convinși că mai există și alte motive pentru care merită să faci un tur self drive în Africa de Sud, care consideri că este cel mai important aspect de care trebuie să ții cont atunci când te aventurezi într-o astfel de experiență ?

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Vreau oferta personalizata

Iti putem propune cea mai buna varianta. Luam in calcul peste 40 de criterii cand generam oferta. Nu ne crede pe cuvant! Citeste povestile

Vreau oferta personalizata

Vreau oferta