Provocarile organizarii unei vacante in perioada pandemiei

Provocarile organizarii unei vacante in perioada pandemiei

 

Pasi de urmat pentru a pleca in vacanta in conditii de siguranta

Anul 2020 a fost si este in continuare unul special, din motivele pe care le stim deja cu totii.

In vremea pandemiei de Coronavirus, organizarea unei calatorii a devenit brusc, de la o banalitate in multe cazuri, o adevarata provocare. Uneori, stateam si ne gandeam daca nu cumva e mai simplu sa organizezi o expeditie pe Statia Spatiala Internationala in perioada asta. Dar despre turismul spatial intr-un episod viitor. 

Noi, la Fresh Holidays, ca si restul agentiilor de turism, am fost printre cele mai afectate companii din lume de aceasta pandemie, in primul rand din cauza restrictiilor de circulatie, noilor reguli in vigoare dar mai ales, din cauza incertitudinii.

Cu toate acestea, am reusit sa gasim solutii, sa rezolvam situatiile aparute si sa ne ajutam toti clientii sa nu piarda nimic, venind mereu cu informatii actualizate si sfaturi utile.

Tot mai multe persoane incearca sa gaseasca o varianta de a pleca totusi intr-o vacanta anul acesta, sau la inceputul anului viitor, pentru ca pana la urma trebuie sa ne traim viata si sa ne bucuram din plin de ea. Important este sa o facem safe, luandu-ne toate masurile de siguranta posibile.

Vrem ca acest articolul sa vina in ajutorul vostru, cu sfaturi utile pentru a va putea organiza viitoare calatorie, in conditii de siguranta, fara prea mare stres si cu riscuri minime.

Provocarile si temerile cu care ne confruntam in perioada pandemiei de Coronavirus.

In aceste luni, am identificat cateva provocari principale cu care ne confruntam in momentul in care dorim sa planificam o calatorie:

1. Incertitudinea si restrictiile de calatorie in vigoare la nivel global

Incertitudinea este poate cea mai mare provocare a zilelor noastre, cand vine vorba despre programarea unei calatorii, sau in general despre planificarea oricarei activitati pe termen mediu sau lung.

Modul in care guvernele comunica deciziile locale, stilul oarecum haotic in care s-au luat masurile restrictive nu aduc nimic bun in zona de travel, ba din contra, ne pun tuturor bete in roate. Practic, nu stim azi ce tari se vor deschide, inchide, carantina, sau in ce conditii se va putea calatori in destinatia pe care o visam, peste o saptamana, doua sau peste 6 luni.

Solutia?

Noi credem ca orice problema ce trebuie rezolvata vine la pachet si cu solutii. Trebuie doar sa le identificam.

  • Una dintre solutii este sa urmarim constant evolutia cazurilor de imbolnaviri in destinatia in care dorim sa calatorim. De fapt, mai corect este sa urmarim rata de infectare la 100.000 de locuitori. Putem face calculele si noi sau putem folosi site-urile care publica aceste informatii zilnic. Cum este acest site.
  • Alte resurse utile sunt site-urile oficiale ale tarilor de destinatie – de acolo putem afla conditiile in vigoare de intrare in tara respectiva, eventualele masuri care s-au luat sau urmeaza a fi luate in perioada urmatoare. De aici putem anticipa cam ce urmeaza sa se intample in saptamanile ce vin. Aceste informatii se actualizeaza in principiu si pe site-ul MAE.
  • Cand vine vorba despre tarile aflate pe lista galbena a Romaniei, adica acele tari de unde la intoarcerea in tara se impune carantina, aceasta poate fi consultata aici.
  • Daca localitatea de domiciliu intra in carantina, nici asta nu e o problema, pentru ca la momentul actual, legea permite deplasarea catre aeroport in baza unei declaratii si a biletului de avion. De exemplu, daca maine intra Bucuresti-ul in carantine si poimaine ai zbor spre Maldive, poti pleca linist/a.

Punand cap la cap aceste informatii, am reusit pana acum sa recomandam turistilor nostri perioadele optime de calatorie si destinatiile cele mai sigure. Asadar, nu este imposibil sa iti organizezi totusi o calatorie in perioada asta, dar este nevoie de mai mult studiu in acest sens.

Bine ca facem noi asta pentru voi. 😉

Pe unde putem calatori in aceasta perioada?

La momentul publicarii acestui articol, poti calatori mai usor in destinatii exotice decat in Europa.

O lista scurta a destinatiilor verzi unde se poate calatori:

  • Maldive
  • Tanzania (continent si Zanzibar)
  • Egipt
  • Africa de Sud
  • Costa Rica
  • Dominicana
  • Mexic
  • Chile – urmeaza sa se deschida complet in prima parte a lunii decembrie.

Noi am creat si o pagina pe care incercam in limita posibilitatilor sa o tine actualizata permanent.

Pe aceasta pagina publicam doar ofertele valabile in destinatii unde se poate calatori in conditii de siguranta in aceasta perioada.

Poti accesa aceasta pagina, aici.

Aceasta lista se poate modifica frecvent, dar la momentul publicarii articolului aceasta era valabila.

Totusi, am observat un trend. Si anume faptul ca in tarile care au deschis granitele pentru turism cu anumite norme speciale si cerinte suplimentare, cum este testul PCR negativ pentru covid, rata de infectare nu a crescut exploziv iar granitele au ramas deschise continuu in ultimele luni de zile.

Daca aveti dubii, intrebati consultantii Fresh Holidays. Va ajutam cu mare drag!

2. Riscul de imbolnavire

Aici, lucrurile sunt clare. Multora ne e teama ca daca plecam din propria casa, riscam sa ne imbolnavim. Pana la urma, asa este, riscul este peste tot si sansele de a ne imbolnavi  exista orice am face.

Important este cum balansam acest risc, in asa fel incat sa il reducem la minimum. Nu trebuie sa spunem stop fericirii, mai ales frumoasa in aceasta perioada dificila. Si ce mod mai bun de a ne destresa si detasa macar putin de realitate decat o vacanta?

Solutia?

Sunt multe solutii simple. Iata mai jos doar cateva dintre ele.  

  • In primul rand, ne orientam catre tarile care au o incidenta a infectarilor cat mai mica posibil. Ideal tari in care nu a avut loc o crestere semnificativa a cazurilor noi in ultimele 2-3 saptamani.
  • Alegem vacante in zone unde sa petrecem cat mai mult timp in aer liber, la soare, in natura. Se stie deja ca aportul de vitamina D, pe care il luam foarte usor prin expunerea la soare, creste imunitatea si ne ajuta sa trecem mai usor prin orice boala, inclusiv printr-o eventuala infectare cu Coronavirus.
  • Alegem destinatii nu foarte aglomerate, ne cazam in hoteluri cu teritorii generoase si spatii libere, pentru a putea beneficia de distantarea fizica de care avem nevoie.
  • Mergem in locuri superioare calitativ, hoteluri cu servicii bune, curate, care respecta normele de igiena si protocoalele sanitare impuse de autoritatile locale.
  • Calatorim cu avionul fara stres, pentru ca in avion se poarta obligatoriu masca, avioanele sunt ventilate foarte bine si aerul se schimba complet in cabina in 1-2 minute si este filtrat cu filter HEPA.
  • Suntem atenti la igiena personala si evitam sa atingem locurile comune din hoteluri sau mijloacele de transport, iar daca totusi le atingem, avem grija sa ne dezinfectam sau sa ne spalam bine pe maini inainte de a manca sau inainte de a ne atinge fata.
    Acestea le putem avea foarte usor in toate destinatiile mentionate anterior.

 

In Costa Rica exploram natura, jungla, muntii, vulcanii, plajele salbatice. Nu avem nici timp, nici motiv sa stam inchisi in camera. Acolo era oricum totul extrem de curat si bine organizat si inainte de pandemie iar distantarea este asigurata prin profilul destinatiei.

In Africa de Sud – la fel, mult timp petrecut in aer liber, recomandam circuitele self-drive. Deci,distantarea si siguranta sunt garantate.

In Maldive – avem atoli privati, hoteluri aflate pe insule private, cu putine camera, cu spatii generoase si totul se intampla in aer liber, sub soare si pe malul oceanului.

Si astfel de exemple clar pot continua si pentru celelate destinatii mentionate.

3. Teama de a nu ramane blocati in destinatia in care calatorim.

Multe persoane care ne-au solicitat oferte in perioada asta ne-au mentionat aceasta temere. Nu ca ar fi o problema mare sa ramanem blocati 2-3 luni prin Maldive sau Costa Rica, adica, nu cred ca ar fi asa rau sa petrecem iarna pe plaja la tropice, nu?

Solutia?

Pai in momentul acesta, lucrurile sunt destul de clare. Sansele sa ramanem blocati pe undeva sunt destul de mici.

In primul rand, masurile restrictive nu se mai iau atat de brusc si dezorganizat ca in primavara.

In al doilea rand, zborurile au ramas operationale si in destinatiile in care intre timp s-a impus carantina. De exemplu, in Franta este o forma de lockdown. Totusi, zborurile opereaza pe aeroportul din Paris si putem sa avem legaturile bune in continuare catre Caraibe si America Latina in general, sau alte destinatii.

Recomandam insa mai curand zborurile care evita aeroporturile Europene pentru ca, din cauza restrictiilor, sunt sanse ca unele dintre ele sa  se anuleze.

Dar chiar si asa, in destinatiile deschise, sunt numeroase rute de zbor disponibile. Sigur gasim o varianta sa va aducem inapoi acasa.

Asa ca no stress, nu suntem toti asa norocosi sa petrecem 3 luni pe o plaja tropical, nici macar in plina pandemie.

4.Teama de a nu pierde banii platiti pentru vacanta.

Printre altele, exista si aceste temeri de natura financiara. Ok, am platit banii pentru vacanta dar daca nici nu mai plec si raman si fara bani?

Intre timp, lucrurile s-au mai asezat si operatorii din turism, agentiile, companiile aeriene, cu totii am gasit solutii viabile pentru a permite calatoriile in conditii de siguranta si a reduce riscurile financiare spre zero.

Solutia?

In primul rand, noi am reusit chiar si in primele luni cand totul era haotic, sa ne asiguram ca niciun client nu pierde vreun ban. Am reusit, fie prin reprogramari, fie prin voucherele primite de la furnizori, fie chiar prin refund-uri, sa garantam turistilor nostri ca banii lor sunt in siguranta.

Acum, lucrurile sunt mult mai simple.

  • De exemplu, companiile aeriene sunt mult mai flexibile. De exemplu, compania Qatar ofera acum flexibilitate maxima. Mai exact, daca rezervi pana la 31.12 si nu mai vrei, nu mai poti sau nu mai ai chef sa pleci, poti modifica data de plecare fara niciun cost. Daca apar restrictii, nu se mai zboara, etc, pe langa reprogramari si voucherele pe care le primesti, poti sa soliciti si refund si primesti banii inapoi in cateva saptamani, fara probleme. Astfel de campanii au fost lansate de majoritatea companiilor aeriene, deci pe partea de zboruri, sansele sa pierzi vreun ban sunt practice zero.
  • Hotelurile – lucram doar cu hoteluri de cea mai buna calitate care ofera flexibilitate si anulare gratuita chiar si cu pana la 1-2 zile inainte de sosire. Cu atat mai mult in cazul aparitiei unor restrictii de calatorie, hotelierii sunt foarte flexibili
  • Toate pachetele noastre includ asigurare storno si medicala de travel, cu protective covid-19. Adica, daca mergi intr-o destinatie unde e nevoie de testare in prealabil iesi pozitiv la testare, esti acoperit de asigurare. La fel, daca te imbolnavesti inainte de calatorie sau in timpul calatoriei, iti recuperezi banii inapoi si se acopera costurie de spitalizare, tratament, etc.

In momentul de fata, asadar, sansele sa ramai fara bani, sunt spre zero. In cel mai rau caz, daca situatia degenereaza, reprogramezi vacanta la o data ulterioara, fara batai de cap.

Deci, nu te teme!

Ai putea fi mai in siguranta intr-o destinatie exotica in acest moment, din toate punctele de vedere, decat daca ramai in tara, acasa, in orasul tau.

Scopul acestui articol nu este insa de a te convinge ca totul e roz si nu exista riscuri.

De fapt, vrem sa iti explicam ca desi situatia ramane delicata, chiar si in conditiile acestea, exista solutii pentru a pleca in vacanta si de a te bucura de o viata cat de cat normala si frumoasa.

Credem cu tarie ca, pentru a trece peste aceasta criza, avem nevoie nu numai de bani si sanatate fizica, ci si de un psihic puternic, de energie pozitiva si de micile placeri ale vietii.

Vreau oferta personalizata

Iti putem propune cea mai buna varianta. Luam in calcul peste 40 de criterii cand generam oferta. Nu ne crede pe cuvant! Citeste povestile

Vreau oferta personalizata

Vreau oferta