Calator prin Africa de Sud – Cape Town & Cape Peninsula
[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Rainbow nation & the mother city, dincolo de stereotipuri
Calator prin Africa de Sud – Cape Town & Cape Peninsula
Am ajuns prima data in Africa de Sud in 2014, la targul de turism din Cape Town. Am fost invitat de catre partenerii locali pentru networking si pentru a lua un prim contact cu destinatia pe care o promovam deja. O promovam pentru ca auzisem ca se cere si ca e dragut pe acolo. Dar habar nu aveam ce urma sa mi se intample odata plecat pentru prima data in Cape Town.
Am fost avertizat ca e periculos, ca risc sa fiu jefuit sau omorat pe strada, ca este mizerie, ca sunt salbatici, ca nu e sigur si ca mai bine stau acasa. Well, daca tot e gratis, hai sa vad macar despre ce e vorba, zic.
Pai si iata-ma ajuns in Cape Town despre care nu stiam mai mult decat ca acolo se afla faimosul Table Mountain, una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii si cateva filme si documentare in care albii se omorau cu negrii pe strazi din diverse motive.
La sosire, ghidul ma astepta la aeroport si in timpul transferului spre hotel, am facut desigur o oprire la Table Mountain pentru a vizita minunea. Si am ramas blocat. Am vazut fotografii superbe dar experienta vizuala si senzatiile de la fata locului sunt mult, mult peste ceea ce prezinta si cele mai bine realizate fotografii din lume. Sa urci pe Table Mountain si sa admiri privelistea este o experienta pe care nu ai voie sa o ratezi in viata asta. Si am inceput sa aflu despre istorie, cultura, povesti, despre naufragii, despre furtuni, razboaie, apartheid, Nelson Mandela (care este aproape un sfant local). Si am devenit din ce in ce mai bucuros ca am ales sa fac aceasta calatorie.
Si am intrat in Cape Town iar ghidul m-a purtat printr-un oras incredibil de frumos. Curat, civilizat, fara masini parcate aiurea, cu strazi impecabile, cu cladiri superbe si intretinute la un nivel ridicat, fara cabluri insirate pe stalpi, fara claxoane si injuraturi, un oras locuit de oameni frumosi din toate natiile si speciile umane de pe glob, care par sa traiasca intr-o armonie perfecta.
Poate exagerez, sunt convins ca probleme exista ca peste tot, dar socul pozitiv a fost enorm pentru ca nu am vazut nici mizerie, nici oameni impuscati pe strazi, ba mai mult m-am simtit intr-o capitala Europeana cu aer exotic.
Cele 4 zile petrecute in Cape Town in 2014 s-au consumat mai mult pe la targul de turism dar seara de seara am iesit singur sau cu colegii pe care i-am cunoscut la expozitie si am facut plimbari nocturne prin oras, am fost in baruri, cluburi, m-am plimbat prin V&A Waterfront, am ajuns chiar si prin cartiere marginase si m-am simtit in deplina siguranta.
Sfat: Ei bine oameni buni, nu mai ascultati si nu mai luati in considerare parerile neavizatilor si nu va ghidati dupa stereotipuri ca riscati sa ratati cele mai frumoase locuri de pe planeta dintr-o frica nejustificata.
Acest prim contact cu Cape Town plus toate informatiile primite la targul de turism, m-au facut sa revin in 2015 cu un proiect mult mai tare de explorat Africa de Sud, alaturi de sotia mea. Pentru ca din acel moment, Cape Town a urcat in top 3, orasele mele preferate din lume…si am vazut cateva zeci ca sa pot face o comparatie.
Self drive prin Africa de Sud – cea mai tare experienta ever!
Si daca in 2014 am facut “nebunia” de a-mi stresa familia si prietenii pentru ca m-am dus in Cape Town, in 2015 m-am gandit sa ii omor de tot si sa fac o tura self drive prin Africa de Sud la propriu. Pentru cine nu este familiarizat cu termenul – adica am inchiriat o masina si am pornit de nebuni prin Africa de Sud, singuri cuc sa exploram…intr-una dintre cele mai periculoase tari din lume, right?
Ma rog, nu a fost chiar asa. Am avut un itinerariu stabilit, partenerii nostri s-au ocupat de cazari, ne-au recomandat locatiile highlight de vizitat, traseele si rutele. Dar cine le-a respectat in totalitate?
Vom povesti pe larg despre tura in Africa de Sud in afara Cape Town si Cape Peninsula in partea a II-a a articolului si ca sa nu sarim din una in alta, sa va mai povestesc despre Cape.
De data asta am avut timp mai mult sa explorez Cape Town. Asa ca am facut plimbari si in jurul orasului.
De exemplu, la 30 de minute de centrul istoric, in spatele Table Mountain, se afla Camp’s Bay.
Adica un fel de Monte Carlo, St. Tropez, cu plaje superbe la Atlantic, promenade strajuite de palmieri si pini, case de vacanta si apartamente de lux, cu terase dragute, locuri de joaca pentru copii, parcuri, gradini tropicale si multe masini scumpe. Este un cartier al bogatilor, insa in care oricine are acces si isi poate permite un cocktail la un bar pe plaja sau o masa gustoasa. Si multi vin aici in week-end sa alerge, sa se relaxeze, sa faca sport sau alte activitati. Este un must see cand ajungi in Cape Town.
Un alt highlight este Boulders Beach.
Ai vazut pozele alea cu ape turquoise, stanci rotunjite si plaje pline de pinguini? Ei bine acolo e.
Este o rezervatie cam la o ora de oras, poate chiar mai putin, unde poti sa faci baie in ocean cu pinguinii, sa ii observi, sa ii admiri si sa te bucuri de relaxare, fara terase inutile, fara kitch si oameni care sa iti vanda porumb fiert.
Curat, frumos, civilizat si….rece…ca apa are maxim 18 grade Celsius in zilele cele mai toride din an…Brrr…dar tot am facut o baie buna si racoritoare.
Groot Constancia.
Ai ajuns in Cape Town, ai vazut imprejurimile cele mai apropiate, dar nu ai voie sub nicio forma sa ratezi Constancia, sau cea mai veche zona viticola din Africa. Mai exact, locul unde prin secolul XVI, colonistii olandezi au plantat primele vite de vie. Valea este cu adevarat idilica, presarata din loc in loc cu ferme coloniale si case in stilul “Cape Dutch”, unic in lume, iar vinurile de cea mai buna calitate. Practic, nu ai voie sa ajungi in Cape Town fara sa dai o tura si prin Constancia. Este o varianta ideala de a petrece dupa-amiaza la un pahar de vin si o masa traditionala Sud Africana. Iti recomand o friptura de strut!
V&A Waterfront.
Daca ajungi prin Cape Town, cu siguranta mare parte din seri le vei petrece plimbadu-te prin Waterfront pentru ca aici se intampla cea mai mare parte a activitatii nocturne din oras. Ma rog, mai este si Long Street unde sunt toate cluburile si pub-urile, dar daca ne referim la plimbari pe malul Oceanului, o bere buna si un burger si ceva shopping, cu siguranta in Waterfront gasesti tot ce iti doresti. Waterfront este portul din Cape Town practic, o fosta ruina deplorabila transformata cu ocazia campionatului mondial de fotbal intr-un cartier superb, ultramodern, cu mall-uri si promenade, restaurante si terase, dar toate construite cu gust in spiritul arhitecturii locale.
The African Trading Post
Eu am descoperit si ceea ce numesc locul ideal pentru a face shopping. Pentru ca atunci cand calatoresc cumpar doar chestii autentice si de la localnici, in Waterfront am descoperit intamplator The African Trading Post, o vila coloniala de 2 etaje, un adevarat muzeu unde sunt expuse spre vanzare obiecte autentice din toata Africa. Daca in 2014 mi-am cumparat o toba Africana din Togo, sculptata manual intr-un singur bustean, in 2015 am cumparat mai multe “nimicuri” printre care si un scut Zulu original de ceremonie.
Aici gasesti doar obiecte autentice, preturile sunt foarte bune si se mai si negociaza si in plus, daca cumperi suficient sau obiecte foarte mari, iti asigura si shipping-ul pana in cel mai apropiat port European.
Cred ca o concluzie poti trage si tu.
Cape Town este un oras superb care te va impresiona pozitiv cu siguranta de la primul contact. Este curat, este cat se poate de sigur pentru o metropola, un oras modern si civilizat, plin de istorie si obiective de vizitat, dar pastreaza in acelasi timp farmecul autentic pe care te astepti sa il vezi intr-un oras african.
Asa ca daca iti faci lista de obiective pentru anul viitor, fa bine sa incluzi si Cape Town pe lista ta pentru o vizita.
Iti voi povesti in partea a II-a despre aventurile si experientele traite in afara Cape Town-ului, pe una dintre cele mai spectaculoase si romantice rute din lume – Garden Route.
Daca planuiesti o calatorie in Africa de Sud, iata ce iti recomand:
- Tura Self Drive pentru aventurieri – program unic in Romania
- Tur privat pentru cupluri, cu ghid vorbitor de engleza
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”100px”][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”nicdark_section nicdark_imgparallax fixed” css=”.vc_custom_1470867338787{background-image: url(https://www.freshholidays.ro/wp-content/uploads/2016/08/DSC_0164-1024×681.jpg?id=4276) !important;}”][vc_column][vc_empty_space height=”100px”][title_nd tag=”h3″ align=”center” title=”Daca povestea calatoriei noastre in Africa de Sud te-a inspirat” color=”#ffffff”][vc_empty_space height=”20px”][divider_nd align=”center” color=”#ffffff”][vc_empty_space height=”20px”][title_nd tag=”h3″ align=”center” title=”Iata ce programe iti recomandam pentru o calatorie memorabila in Africa de Sud” color=”#ffffff”][vc_empty_space height=”20px”][vc_btn title=”DETALII AICI: FreshHolidays.ro/VacanteAfricadeSud” style=”custom” custom_background=”#14b9d5″ custom_text=”#ffffff” shape=”square” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-paper-plane” add_icon=”true” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.freshholidays.ro%2Foferte-circuite-vacante-africa-de-sud%2F||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]
Cele mai indragite de catre clientii nostri
-
Little explorers: Magica Indie si Paradisul din Maldive – grup familii 2025
Promode la3995 EUR -
Little explorers Oman: Descoperă farmecul autentic al Omanului – Grup familii cu copii – Februarie 2025
Promode la2695 EUR/adult